• Ny NAV-rammeavtale 15/4616
  • Ny produktkatalog
  • Window-Eyes går ut - oppgradering til JAWS

Ny NAV-rammeavtale 15/4616

1. juli trer en ny rammeavtale for synstekniske hjelpemidler i kraft. Rammeavtalen omfatter en rekke produkter i til sammen flere poster enn noen gang tidligere. Vi har et bredt produktutvalg og er representert i de fleste av postene. På våre nettsider finner du en nyttig oversikt over produktene våre som inngår i rammeavtalen.

Det blir for omfattende å skrive noe om alle produktene. I stedet har lyst til å trekke fram noen av de mest interessante nyhetene:

Ruby 7 HD

Ruby 7 HD

Dette er en bærbar leseTV med et svært bra bilde på alle forstørringsnivåer. Den er utstyrt med 7-tommer skjerm. Ruby 7 HD har avstandsfunksjon for kortere avstander og speilfunksjon. Kameraet kan justeres trinnløst mellom nær- og avstandslesing. Betjeningen er meget god ved hjelp av tydelige knapper med høy kontrast. Ruby 7 HD er tilgjengelig i post 1B.

Topaz HD/HD Easy

Topaz HD Easy

Topaz er kjent fra tidligere. Topaz HD er en forbedret modell, mens Topaz HD Easy er ny. Topaz HD er tilgjengelig i post 3B og er en tradisjonell leseTV. Den har interessante funksjoner som låsbart fokus, finn-funksjon og frys-bilde. Som tidligere har også dagens Topaz store, tydelige vridere.

Topaz HD Easy er en variant av Topaz HD med færre knapper. Den er tilgjengelig i post 3A. Dette er en leseTV som er svært enkel å betjene.

Onyx Portable HD

ONYX Portable HD

Onyx Portable HD i post 5C er et skolesystem uten skjerm. Den er sammenleggbar og tar liten plass på pulten. Bildet er meget bra og det er ingen etterslep! Betjeningen skjer via fjernkontroll eller direkte fra PC-tastaturet. Det er verd å nevne at den er svært god på OCR sammen med programmet OpenBook (tilbehør).

Prodigi Desktop/Duo

Prodigi Duo med elektronisk lupe

Prodigi Desktop og Duo er tilgjengelige i post 3F. Det betyr at de er leseTV utstyrt med alternativ leseplate. De har altså ikke det klassiske XY-bordet. I stedet for å bevege leseplaten, beveger man kameraet. Dette betyr at disse enhetene krever lite plass. Betjeningen skjer ved hjelp av touchpad og noen få knapper.

På Prodigi Duo sitter kamera og elektronikk montert i en elektronisk lupe. Lupen kan kobles fra enheten ved et raskt håndgrep og tas med i lommen. Alle dokumenter man har lagret, ligger tilgjengelig i den elektroniske lupen, og kan leses opp høyt når som helst.

Victor Reader Stratus 4H

Victor Reader Stratus 4H

Dette er en variant av Victor Reader Stratus som har vært på rammeavtale tidligere. Det er den samme lettfattelige spilleren med CD-spiller, men den har i tillegg tilkobling til USB, SD-kort og WiFi. Den er like enkel å bruke som Victor Reader Stratus, men er samtidig forberedt på framtidens distribusjon av Daisy-bøker. Victor Reader Stratus 4H kan kobles opp mot NLBs bibliotek for å laste ned bøker. Victor Reader Stratus 4H er tilgjengelig i post 12B.

Ny produktkatalog

I forbindelse med den nye rammeavtalen, har vi laget en ny produktkatalog. Den inneholder alle de nye avtaleproduktene pluss en rekke andre interessante produkter. Last ned katalogen i PDF-format (12,7 MB).

Window-Eyes går ut - oppgradering til JAWS

Skjermleseren Window-Eyes, som har vært på rammeavtale de siste årene, går nå ut. Brukere av Window-Eyes versjon 8 og 9 tilbys nå en oppgradering til skjermleseren JAWS. Bakgrunnen for dette er at produsenten VFO, som eier både JAWS og Window-Eyes, har valgt å avslutte utviklingen av Window-Eyes. De vil i stedet samle ressursene på videreutvikling av skjermleseren JAWS. JAWS skal fortsatt være den beste skjermleseren i markedet. Window-Eyes har vært markedsført av Handy Tech Norge AS i Norge.

BOJO AS, juni 2017